Szkolenia laboratorium
Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto?
Cel szkolenia:
  • Głównym celem szkolenia jest nabycie wiedzy dotyczącej standardów bezpieczeństwa żywności, umiejętności dokonania samodzielnej oceny ryzyka w systemach bezpieczeństwa żywności oraz umiejętności dokonywania oceny rozwiązań w tym zakresie, adekwatnie do sytuacji.

To szkolenie skierowane jest do:
  • osób zajmujących się aspektami bezpieczeństwa żywności - zarówno w firmach produkcyjnych, jak i jednostkach badawczych, a także wszystkich, którzy planują taki aspekt swojej działalności.
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zdobędziesz wiedzę dotyczącą wymagań określonych w standardach bezpieczeństwa żywności oraz różnice w zakresie standardów.
  • dokonasz samodzielnej oceny ryzyka w systemach bezpieczeństwa żywności oraz oceny rozwiązań w tym zakresie, adekwatnie do sytuacji.
Program szkolenia:
  • Podstawowe definicje i wymagania wynikające z HACCP
  • Podstawowe definicje i wymagania wynikające z ISO 22000
  • Podstawowe definicje i wymagania wynikające z BRC
  • Powiązanie systemów w budowaniu kultury bezpieczeństwa żywności i dostępu konsumenta do informacji
  • Odpowiedzialność za bezpieczeństwo
  • Budowanie systemów zarządzania jakością i weryfikacja działania systemów (audyty, przeglądy, doskonalenie)
  • Wymagania konsumenta w odniesieniu do produktu a odpowiedzialność producenta za wszystkie etapy łańcucha
  • Niebezpieczeństwa wynikające z podobieństwa produktów kosmetycznych do artykułów żywnościowych
Nasz Ekspert:

Wieloletni konsultant oraz szkoleniowiec z zakresu systemów związanych z jakością i bezpieczeństwem – GMP, GLP, GDP, GAP oraz wymagań ISO (9001, 22000, 50001, 22301, 27001, 14001, 45001), HACCP oraz Codex Alimentarius, a także metodyk badawczych, procedur technicznych i technik analitycznych (oprócz podstawowych technik także techniki wysoko wyspecjalizowane, takie jak techniki chromatograficzne – GC, HPLC, IC, techniki spektralne – MS, MSMS, techniki badania pierwiastków – ICP-OES, ICP-MS, XRF).Doświadczony praktyk w opracowywaniu nowych metodyk badawczych oraz ich wdrażania do praktyki laboratoryjnej, zasad walidacji i transferu w zakresie związanym z jakością i bezpieczeństwem produktów (spożywczych, leków, suplementów diety, produktów kosmetycznych oraz wyrobów chemii gospodarczej), jakością elementów środowiska, recyklingiem, ochroną środowiska, bezpieczeństwem pracy oraz zarządzaniem jakością i zasobami. Doświadczenie zawodowe związane z zarządzaniem jakością oraz zarządzaniem zespołem obecnie wykorzystuje w bieżącej pracy laboratorium analitycznego

Informacje organizacyjne

 Cena szkolenia online obejmuje: 

  • wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

Szkolenia laboratorium

 
Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 28.03.2025 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilość dni dydaktycznych 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 510,00 zł brutto: 627,30 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby z firmy netto: 560,00 zł brutto: 688,80 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Szkolenia Laboratorium
Numer szkolenia: 25/03/L/O1/MP
Zaczyna się:28/03/2025
Kończy się:28/03/2025
Lokalizacja:ONLINE

Rezerwacja

Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby z firmy
zł 560.00
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy
zł 510.00

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!