Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Szkolenia laboratorium

  Szkolenie online

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

  Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
  • Jesteś kierownikiem lub pracownikiem laboratorium mikrobiologicznego,
  • Jesteś kierownikiem lub pracownikiem pożywkarni
  • Jesteś pracownikiem laboratorium mikrobiologicznego akredytowanego lub przygotowującego się do akredytacji, niezależnie od stopnia wdrożenia systemu zarządzania zgodnego z normą PN-EN ISO/IEC 17025.
Po ukończeniu szkolenia:
  • Poznasz zasady normatywne w zakresie funkcjonowania laboratorium mikrobiologicznego, pobierania i przygotowania próbek do badań mikrobiologicznych, co pozwoli na prawidłową realizację badań w Twoim laboratorium
  • Zdobędziesz wiedzę dotyczącą postępowania w przypadku tzw. trudnych diagnostycznie matryc, dzięki czemu będziesz mógł prawidłowo wykonywać badania i uzyskiwać w pełni wiarygodne wyniki analiz
  • Poznasz metody oceny czystości środowiska produkcji i laboratorium (powierzchnie produkcyjne i laboratoryjne, ręce pracowników, powietrze i woda stosowana do produkcji). Nauczysz się interpretować wyniki badań w odniesieniu do obowiązujących wymagań. 
Program szkolenia:
  • Nowe wymagania i zasady pracy w zakresie dobrych praktyk laboratoryjnych, wymagań dla pomieszczeń i środowiska badań;
  • Personel – kompetencje i higiena;
  • Wymagania, obsługa i nadzór nad wyposażeniem w laboratorium mikrobiologicznym;
  • Wymagania w zakresie przygotowania i kontroli pożywek mikrobiologicznych i odczynników do badań potwierdzających;
  • Obliczanie i wyrażanie wyników badań mikrobiologicznych – ćwiczenia na wybranych przykładach;
  • Zasady wykonywania badań jakościowych i testów potwierdzających;
  • Wybór i charakterystyka mikroorganizmów kontrolnych;
  • Zapewnienie jakości wyników badań zasady (obszary i przykłady kart kontrolnych);
  • Postępowanie w zakresie walidacji i weryfikacji metod mikrobiologicznych oraz szacowania niepewności wyników badań mikrobiologicznych.
Nasz ekspert:

Dr Joanna Królasik - Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

wykłady,

dyskusję w gronie ekspertów,

materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,

świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Dofinansowanie w ramach Bazy Usług Rozwojowych. Sprawdź jak uzyskać do 80% dofinansowania na to szkolenie.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

Akademia mikrobiologii i biologii

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 31.01.2025 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 510,00 zł brutto: 627,30 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby z firmy netto: 560,00 zł brutto: 688,80 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Szkolenia Laboratorium
Numer szkolenia: 25/01/L/O1/JK
Zaczyna się:31/01/2025
Kończy się:31/01/2025
Lokalizacja:ONLINE
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!