Na szkoleniu dowiesz się m.in. jakie czynniki wpływają na wynik analizy sensorycznej, dzięki czemu będziesz poprawnie wykonywać badania i unikniesz powszechnych błędów.
Celem szkolenia jest nabycie umiejętności planowania i weryfikacji mikrobiologicznych metod jakościowych i ilościowych zgodnie z normą ISO 16140-3 oraz szacowania niepewności wyników zgodnie z PN-EN ISO 19036:2020-04. Uczestnicy poznają zasady produkcji, kontroli jakości i postępowania z pożywkami w laboratorium mikrobiologicznym oraz ich powiązanie z kontrolą filtrów zgodnie z normami PN-EN ISO 11133 i PN-EN ISO 7704. Dodatkowo szkolenie obejmuje zagadnienia związane z Legionellą.
Szkolenie obejmuje kluczowe aspekty badań sensorycznych, w tym wymagania dotyczące personelu, organizacji laboratorium oraz metodologii analiz. Uczestnicy poznają zasady szkolenia i monitorowania panelu sensorycznego, oraz dokumentacji wyników. Omówione zostaną również wymagania akredytacyjne, potwierdzanie ważności wyników i sposoby sporządzania raportów.
Biorąc udział w szkoleniu poszerzysz i uzupełnisz wiedzę z obszaru spektrofotometrii niezbędną do prawidłowej realizacji metodyk oznaczania wszystkich form azotu.
Jeśli pracujesz w Laboratorium, w którym pobiera się próbki wody, ścieków na szkoleniu poznasz wymagania normy PN-EN ISO 5667-1:2023-10 w tym zakresie.
Stosowanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną.
Udział w szkoleniu rozwieje Twoje wątpliwości, związane z obowiązującym prawem, ostatnio wprowadzonymi i planowanymi zmianami przepisów w zakresie dodatków, aromatów i enzymów.
Jesteśmy nowoczesną firmą szkoleniową - Specjalizujemy się w prowadzeniu działalności edukacyjnej w obszarach: laboratorium, ochrona środowiska. Jesteśmy w ścisłej czołówce firm szkoleniowych w Polsce.