Warsztaty stacjonarne
Dlaczego warto?
Te warsztaty są dla Ciebie jeżeli:
- Pełnisz funkcję kierownika ds. jakości w laboratorium badawczym/wzorcującym posiadającym lub przygotowującym się do wdrożenia systemu zarządzania według wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02.
- Planujesz dalszy rozwój i aspirujesz do roli kierownika ds. jakości w laboratorium.
Na warsztatach:
- Dowiesz się jak skutecznie zaplanować, ustanowić, wdrożyć i utrzymywać program auditów wewnętrznych oraz jak planować, realizować, dokumentować i monitorować działania poauditowe?
- Dowiesz się co to jest praca niezgodna z wymaganiami oraz jakie konsekwencje i skutki ze sobą niesie.
- Nabędziesz wiedzę z zakresu zarządzania ryzykiem w laboratorium i poznasz narzędzia, konieczne w procesie wdrażania elementów zarządzania ryzykiem w laboratorium, co pozwoli Ci na sprawne wdrożenie lub udoskonalenie systemu zarządzania ryzykiem w swojej placówce
- Poznasz sposoby monitorowania i nadzorowania kompetencji personelu
Program warsztatów:
Dzień I
Rozpoczęcie warsztatów o godzinie 11:00
Wykład 1, 11:00 - 13:00
- Analiza ryzyka w praktyce w zarządzaniu akredytowanym laboratorium- doskonalenie umiejętności
Prowadząca: Marta Tytko
Wykład 2, 14:00 - 16:00
Prowadząca: Marta Tytko
Wykład 3, 16:30 - 18:30
Prowadzący: Piotr Duzdowski
Dzień II
Wykład 1, 09:00 - 10:30
- Nowelizacja normy ISO/IEC 17043:2023 czy i w jaki sposób wpłynie na system zarządzania laboratorium?
• Krótki zarys zmian w normie ISO/IEC 17043:2023
• Ocena kompetencji organizatora wg. wymagań normy ISO/IEC 17043:2023
• Czy nowelizacja normy wpłynie na dokumentację akredytowanego laboratorium wg. PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02
Prowadząca: Iwona Madejska
Wykład 2, 11:00-13:00
Nasi Eksperci
- Marta Tytko: Specjalista w zakresie badań mikrobiologicznych żywności i wody oraz pobierania próbek wody. Auditor, ekspert w zakresie systemów zarządzania jakością wg. norm ISO/IEC 9001, PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02. Obecnie kierownik Laboratorium Badania Żywności odpowiedzialna za funkcjonowanie systemu zarządzania oraz kompetencje techniczne. Wieloletni szkoleniowiec z zakresu ww. norm, procesu audytowania innych narzędzi systemowych w tym oceny ryzyka. Wykładowca Uczelni Wyższych w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa żywnością. Ekspert posiadający praktyczne doświadczenie w wykonywaniu badań mikrobiologicznych i wiedzę z obszaru technicznego oraz systemów zarządzania.
- dr Iwona Madejska: Dr nauk fizycznych, wieloletni kierownik oraz z-ca pełnomocnika ds. systemu zarządzania jakością w akredytowanym laboratorium badawczym. Doświadczony auditor, certyfikowany trener i ekspert łączący wiedzę oraz doświadczenie zawodowe w zakresie metod statystycznych oraz systemu zarządzania jakością m.in. wg normy 17025. Autorka wielu artykułów publikowanych w prasie branżowej.
- Marta Wolska: Sieć Badawcza Łukasiewicz - Instytut Metali Nieżelaznych
Absolwentka kierunku Technologia chemiczna na Politechnice Śląskiej. Ukończyła studia podyplomowe na kierunku Quality Manager. Pełni funkcję Pełnomocnika Dyrektora ds. Jakości i Wewnętrznego Systemu Kontroli w Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytucie Metali Nieżelaznych oraz Kierownika Jakości w zakresie systemów ISO/IEC 17025 i ISO 17034 w Centrum Chemii Analitycznej. Zawodowo zaangażowana w opracowywanie, wdrażanie, akredytację i utrzymywanie systemów zarządzania. Autorka wielu prac rozwojowych z zakresu systemów zarządzania.
- Piotr Duzdowski: Kierownik akredytowanego laboratorium, auditor i ekspert techniczny w zakresie badania paliw płynnych. Znakomity trener, wysoko oceniany przez uczestników szkoleń. Dzięki licznym wizytacjom i audytom prowadzonym w laboratoriach różnych branż, zawsze dopasowuje przykłady omawiane na szkoleniu do specyfiki pracy uczestników.
Informacje organizacyjne
Cena warsztatów obejmuje:
- wykłady,
- wyżywienie w trakcie trwania szkolenia
- dyskusję w gronie ekspertów,
- materiały szkoleniowe w formie drukowanej
- świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.
- 1 nocleg w pokoju 2-os
Cena z noclegiem w pokoju 2-os: 1 990,00 zł netto +23% VAT
Dopłata 150,00 zł netto +23% VAT do pokoju jednoosobowego.
Cena bez noclegu: 1 850,00 zł netto +23% VAT
W przypadku nieparzystej liczby osób uczestnik szkolenia zobowiązany jest do uiszczenia dodatkowej opłaty za pobyt w pokoju jednoosobowym. O zakwaterowaniu decyduje kolejność zgłoszeń.
Dofinansowanie w ramach Bazy Usług Rozwojowych. Sprawdź jak uzyskać do 80% dofinansowania na to szkolenie.
Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.