Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie. 

Dlaczego warto?
Wykonując badania sensoryczne żywności powinieneś znać:
  • Metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych
  • Podstawy analizy sensorycznej oraz zasady postępowania przy tworzeniu pracowni sensorycznej

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Osobach pracujących w pracowniach sensorycznych lub przygotowujących się do takich zadań
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji
  • Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów.
Program szkolenia
  • Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.
  • Terminologia w analizie sensorycznej.
  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).
  • Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów, lider  (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających)
  • Zasady oceny sensorycznej produktów.
  • Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.
  • Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu.
Nasz Ekspert

Doktor nauk biologicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Posiada doświadczenie w pracy naukowej jako wykładowca w Instytucie Mikrobiologii i Immunologii, Uniwersytetu Łódzkiego. Od 2004 r. pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności, Pracowni Mikrobiologii w Zakładzie Jakości Żywności, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Autorka publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Praktyk w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych i kontroli jakości oraz oceniający w analizach sensorycznych żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, monitoringu czystości środowiska produkcji i materiałów przeznaczonych do kontaktu  z  żywnością. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty

Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 200 zł.

Rabaty nie łączą się.

Informacje organizacyjne
Do udziału w Webinarium potrzebujesz niewiele:

System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, ChromeOS

Aktualna przeglądarka Google Chrome

Dostęp do internetu min. 1 mbit/s

Będziesz mógł skorzystać ze szkolenia w dowolnym miejscu

Możesz skorzystać ze szkolenia używając laptopa, telefonu czy tabletu

Do udziału wystarczy aktualna przeglądarka Google Chrome

Będziesz mógł skorzystać z kontaktu z wykładowcą oraz uczestnikami w formie otwartego czatu

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia Webinar
Rozpoczęcie zajęć 03.06.2020 od godz. 09:30
Zakończenie zajęć do godz. 14:30
Czas trwania 5 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 290,00 zł brutto: 356,70 zł
Cena szkolenia dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: ONLINE/BP/06/20
Zaczyna się:03/06/2020
Kończy się:03/06/2020
Lokalizacja:Webinar

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!